![]() |
Portakallı Sünger Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Sünger Keki Tarifi2 tatlı kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 2 yumurta 60 gr (1/4 su bardağı) şeker 40 gr (1/3 su bardağı) un 2 çorba kaşığı mısır nişastası 2 çorba kaşığı portakal marmelatı 7 gr (1,5 yaprak) jelatin (1 tatlı kaşığı şeker konmuş, 1/2 su bardağı sıcak portakal suyunda eritilmiş ve tutup, sertleşene kadar soğutulmuş) 90 gr sütsüz (bitter) çikolata 1 çorba kaşığı zeytinyağı Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız ![]() 18 küçük kek kalıbını yağlayınız ![]() ![]() Yumurta ve şekeri orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, kaseyi içinden çıkarınız ![]() ![]() Hamuru kaşıkla, yüksekliği kalıpların yarısına gelecek kadar doldurunuz ![]() ![]() Kalıpları fırından alıp, kekleri tel ızgara üstüne çıkararak soğumaya bırakınız ![]() Marmelatı jelatin karışımına ekleyip buzdolabında 10 dakika, katılaşıncaya kadar bekletiniz ![]() ![]() Çikolatayı ateşe dayanıklı bir cam kaseye koyup, kaseyi kaynar su dolu bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kekleri buzdolabında 5-10 dakika, çikolata katılaşıncaya kadar bekletiniz ![]() ![]() Not: Portakallı sünger kekleri, yapıldıkları gün taze ve yumuşakken yenilebilecekleri gibi, bir iki gün bekletilip bisküvi gibi de servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|