Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, hazır, tarifi, yufkasından

Baklava ( Hazır Baklava Yufkasından ) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklava ( Hazır Baklava Yufkasından ) Tarifi



Baklava ( Hazır Baklava Yufkasından ) Tarifi

550 g hazır baklava yufkası
220 g eritilmiş sade yağ (1 bardak)
200 g çekilmiş badem veya ceviz (2 bardak)

Şurubu ;
1000 g toz seker (4 bardak)
750 g su (3 bardak)
1 çorba kaşığı limon suyu

1 Hiç kuru olmayan 500 g hazır baklava yufkasını, baklavayı içinde pişirecek olduğunuz, tepsi biçiminde veya yuvarlaklığında yapraklara kesiniz (Yufkaları en pratik kesme usulu, üst üste serilmiş yufka yapraklarını ortalarından ikiye kestikten sonra, kesilen bir kısım yufkayı diğerlerinin üstlerine serip, üst üste istiflenmiş bütün yufkaların üstlerine de, içinde pişirecek olduğumuz tepsiyi oturtarak, yufkaları tam tepsi biçiminde kesmektir)
2 Sonra, tepsi biçiminde kesmiş olduğunuz bu yufkalardan birini alarak, içi hafifçe yağlanmış tepsiye döşedikten sonra, tepsiye döşenmiş bu yufkanın üstüne bir kap içinde erimiş bir halde duran bir bardak yağdan yarım çorba kaşığı alarak, aşağı yukarı, yufkamn her bir tarafını ıslatabilecek şekilde gezdiriniz ve bir kat yufka, yarım çorba kaşığı yağ olmak üzere yufkaların ancak yarısını tepsiye döşeyip, sonra da döşenmiş bu yufkaların üstlerine çekilmiş iki bardak bademi yaydıktan sonra, bademin üstüne yine bir kat hamur, yarım çorba kaşığı yağ olmak üzere, bütün yufkaları tepsiye üst üste döşeyiniz ve döşenmiş hamurların üstlerine de kalan yağı gezdiriniz
3 Tepsiye döşemiş olduğumuz bu hamurları tâ tepsinin dibine kadar olmak üzere, dört köşe veya baklava biçiminde kestikten sonra, baklavaların üstleri iyice pembemsi bir renk alıncaya kadar, ortadan daha az hararetteki fırında, aşağı yukarı iki saat, pişirmeye bırakınız
4 Baklava pişirmekteyken, diğer taraftan da bir tencereye 4 bardak toz şeker, 3 bardak su ile 1 çorba kaşığı limon suyu koyarak, orta hararetteki ateşte karıştırmak suretiyle şekerin su içinde erimesini temin edip, sonra da şekerli su koyu bir şurup haline gelinceye kadar, bunu kendi halinde, aşağı yukarı 20 dakika,kaynat tıktan sonra, ateşten ,alıp, ılınmaya bırakınız
5 Baklavalar pişince, tepsiyi fırından alarak, baklavaların parlaması için üstlerine fırça veya tavuk tüyü ile yağ sürdükten sonra, bu sıcak baklavalara, ılıtmış olduğumuz koyu şurubu ilâve ederek içiriniz va baklavalar iyice soğuduktan sonra tabağa alarak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Baklava ( Hazır Baklava Yufkasından ) Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklava ( Hazır Baklava Yufkasından ) Tarifi



Cevizli Baklava (baklava yufkasından) Tarifi

8 baklava yufkası
120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı
1 su bardağı su
70 gr (1 su bardağı) ceviz (çekilmiş)
300 gr şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Baklava yufkalarını yırtmamaya dikkat ederek, baklavayı pişireceğiniz tepsinin boyutlarmda kesiniz
Bunlardan 4'ünü alıp, herbirinin üstüne bir frçayla eritilmiş tereyağı sürünüz Yağlı tarafları sürekli olarak üste gelecek biçimde tepsiye yerleştirdikten sonra, çekümiş cevizi elden geldiğince eşit biçimde 4 katın üstüne serpiniz Öteki 4 yufkayı da yukardaki gibi yağlayarak cevizli katın üstüne yerleştiriniz Tepsideki yufkaları çok keskin bir bıçakla küçük dörtgenler halinde kesiniz Orta sıcaklıkta (180°C) bir fırında 1 saat, üstü hafifçe kahverengileşinceye kadar pişiriniz
Şurubu için, şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencerede 15 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız Bir kenara alarak ılımasını bekleyiniz
Baklava tepsisini fırından aldıktan sonra, baklavaların üstüne çok az eritilmiş tereyağı sürerek 10 dakika bir kenarda bekletiniz Şurubunu dökerek ılınmaya bırakınız En az 12 saat sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.