Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pasta, sürpriz, tarifi

Sürpriz Pasta Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sürpriz Pasta Tarifi



125 gr (1 su bardağı) un

60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı şeker

2 yumurtanın sarısı

1 kahve kaşığı vanilya esansı

150 gr (1+1/4 su bardağı) küçük pasta hamuru

1 yumurtanın sarısı (1 tatlı kaşığı suyla hafifçe çırpılmış)

Harcı:

450 gr (2 su bardağı) krem patisiyer (2 çorba kaşığı toz kahveyle karıştırılmış)

180 gr (3/4 su bardağı) krem şanti

Unu tezgaha eleyip, ortasını havuz biçimi açınız 4 çorba kaşığı tereyağı, şeker, yumurta sarıları ve vanilya esansını açtığınız kısma koyup, ortadan başlayarak parmaklarınızla yavaş yavaş yediriniz

Unun hepsi yedirilince hamuru elinizin ayasıyla hafifçe, pürtüksüz olup top haline gelinceye kadar yoğurunuz Hamuru alüminyum kağıda sarıp, buzdolabında 30 dakika soğutunuz

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız Kalan 1 tatlı kaşığı tereyağla 20 santimlik bir pasta kalıbını ve fırın tepsinizi yağlayıp, bir kenara bırakınız

Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 25 santimlik bir daire biçiminde açarak, hazırladığınız pasta kalıbına yerleştiriniz Kenarlarını bıçakla keserek düzleştirip, kestiğiniz parçaları atınız

Pasta kalıbını fırına sürüp, 10 dakika pişiriniz (Keskin bir bıçakla hamurda beliren baloncukları patlatınız) Fırının sıcaklığını düşürüp (190 C) 15 dakika daha, hamur toklaşıp pembeleşinceye kadar pişiriniz

Kalıbı fırından alıp, pastayı tel ızgara üstüne çıkararak soğumaya bırakınız

Fırınınızı yeniden yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız

Küçük pasta hamurunu 1,5 santim uçlu hamur torbasına yerleştirip, tepsiye 10 santim uzunluğunda 8 parmak biçimi sıkınız Pasta fırçasıyla bu parmaklara suyla çırpılmış yumurtayı sürünüz

Tepsiyi fırına sürüp, hamur parmaklarını 20 dakika, kabarıp, renkleri açık kahverengi olana kadar pişiriniz

Fırının sıcaklığını düşürüp (190° C), 10-15 dakika daha iyice sertleşip renkleri koyu kahverengileşene kadar pişiriniz

Tepsiyi fırından alıp, pastaların yanlarında keskin bir bıçakla 1 santimlik bir delik açınız (Bu, pastaların içindeki buharın uçmasını sağlar) Fırınınızı söndürüp, pastaları söndürülmüş fırında 10 dakika bekletiniz Tepsiyi fırından alıp, pastaları tel ızgara üstüne çıkararak soğutunuz 1 santimlik uç takılmış sıkma torbasıyla krem patisiyerin yarısını sıkıp, pastaları tamamen krema ile doldurunuz

Pasta kalıbını bir servis tabağına yerleştirip, kenarından 2,5 santimlik bir daireyi boş bırakarak ortasını krema ile doldurunuz

Parmak biçimi pastaları pasta kalıbındaki kremanın üstüne daire biçiminde yerleştiriniz (Pastalar pasta kalıbının ortasına tepeleme doldurulmalıdır) Yıldız ağız takılmış bir Sıkma torbasını krem şantiyiyle doldurup, bisküvilerin arasındaki boş kalan yerlere ve bisküvilerin birleştiği tepeye yıldız biçiminde sıkarak, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.