![]() |
Sürpriz Pasta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sürpriz Pasta Tarifi125 gr (1 su bardağı) un 60 gr (4 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı şeker 2 yumurtanın sarısı 1 kahve kaşığı vanilya esansı 150 gr (1+1/4 su bardağı) küçük pasta hamuru 1 yumurtanın sarısı (1 tatlı kaşığı suyla hafifçe çırpılmış) Harcı: 450 gr (2 su bardağı) krem patisiyer (2 çorba kaşığı toz kahveyle karıştırılmış) 180 gr (3/4 su bardağı) krem şanti Unu tezgaha eleyip, ortasını havuz biçimi açınız ![]() ![]() Unun hepsi yedirilince hamuru elinizin ayasıyla hafifçe, pürtüksüz olup top haline gelinceye kadar yoğurunuz ![]() ![]() Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 25 santimlik bir daire biçiminde açarak, hazırladığınız pasta kalıbına yerleştiriniz ![]() ![]() Pasta kalıbını fırına sürüp, 10 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() Kalıbı fırından alıp, pastayı tel ızgara üstüne çıkararak soğumaya bırakınız ![]() Fırınınızı yeniden yüksek sıcaklığa (220 C) getirip, ısıtınız ![]() Küçük pasta hamurunu 1,5 santim uçlu hamur torbasına yerleştirip, tepsiye 10 santim uzunluğunda 8 parmak biçimi sıkınız ![]() ![]() Tepsiyi fırına sürüp, hamur parmaklarını 20 dakika, kabarıp, renkleri açık kahverengi olana kadar pişiriniz ![]() Fırının sıcaklığını düşürüp (190° C), 10-15 dakika daha iyice sertleşip renkleri koyu kahverengileşene kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alıp, pastaların yanlarında keskin bir bıçakla 1 santimlik bir delik açınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pasta kalıbını bir servis tabağına yerleştirip, kenarından 2,5 santimlik bir daireyi boş bırakarak ortasını krema ile doldurunuz ![]() Parmak biçimi pastaları pasta kalıbındaki kremanın üstüne daire biçiminde yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|