![]() |
Bademli Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Baklava TarifiBademli Baklava Tarifi Bademli Beyaz Baklava: Malzemeler: 3 bardak elenmiş un 3 yumurta 1 kahve kaşığı tuz ceviz büyüklüğünde margarin yeterince su 2 bardak nişasta İçi için: 3 bardak erimiş sade yağ 2 bardak ağartılmış çekilmiş badem Şurubu için: 4 bardak şeker 2 bardak su Yapılışı: Hamur yoğrulur yufkalar açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fıstık Ve Bademli BAKLAVA Malzemeler 2 çay bardağı ince doğranmış badem 2 çay bardağı ince doğranmış fıstık 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı ezilmiş karanfil tozu 1 çay bardağı tereyağı 8 çok ince açılmış yufka Şurup için: 3 bardak şeker 2 çay bardağı su Yarım çay bardağı bal 2 yemek kaşığı limon suyu 2 çay kaşığı vanilya Hazırlanışı Fıstık, badem, tarçın ve karanfili bir kasede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bademli Milföy Baklava ![]() Malzemeler : * 12 milföy hamuru * 2 su b ![]() * 2 yumurta * Yarım limon * 3 çorba k ![]() Şerbeti için: * 3 su b ![]() * 3 su b ![]() Hazırlanışı : Fırın kabına 6 adet milföy hamurunu dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine baklavanın iç harcını yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şerbeti için ise tencereye 3 su bardağı toz şekeri alın ![]() ![]() Bademli milföyü fırından çıkartın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bademli Baklava Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Baklava TarifiBademli Baklava Tarifi 8 baklava yufkası 400 gr tereyağ 1 su bardağı su 2 su bardağı badem (çekilmiş) 300 gr şeker 1 çorba kaşığı limon suyu 8 baklava yufkasını yırtmamaya dikkat ederek, baklavayı pişireceğiniz tepsinin boyutlarında kesiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şurubu için, şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencerede 15 dakika, şeker eriyene kadar kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|