![]() |
Gülsulu Kesme Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gülsulu Kesme Muhallebi TarifiGülsulu Kesme Muhallebi Tarifi 2 kg (10 su bardağı) süt 2 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı nişasta 5 çorba kaşığı pirinç unu kahve kaşığının ucuyla tuz 200 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri 2 çorba kaşığı gülsuyu Büyükçe bir tencereye 9 su bardağı süt, toz şeker ve tuzu koyup, karıştırarak kaynatınız ![]() Orta boy bir kaba nişastayı ve pirinç ununu koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, koyulaşmış muıhallebiyi yüksek kenarlı bir tepsiye 2,5 cm kalınlığında dökünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|