Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cariye, tarifi, tatlısı

Cariye Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cariye Tatlısı Tarifi



25 su bardağı un

150 gr tereyağı

2/3 bardak pudra şekeri

Yarım bardak bardak toz badem

1 paket kabartma tozu

1 yumurta küçük boy,

1 yemek kaşığı antepfıstığı

1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

150 gr frambuaz

Derin bir cam kasenin içine sırasıyla un, yumurta, şeker, badem, pudra şekeri ve tereyağını koyup yoğurun

Yoğurduğunuz hamuru merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın Açtığınız hamuru 2cm X 2 cm lik kare kalıplarda veya arzu ettiğiniz bir kurabiye kalıbı ile kesin ve tereyağı ile yağladığınız bir tepsiye yerleştirin Üzerlerine yeşil antepfıstığı serpin 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin Bir tencereye suyu koyun, şekeri ve frambuazı ilave edip 6-7 dakika kaynatın Tatlılar piştiğinde şerbetini sıcak olarak döküp şerbetin çekmesini sağlayın ve süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.