![]() |
Gülsulu Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gülsulu Muhallebi TarifiGülsulu Muhallebi Tarifi 2 kg (10 su bardağı) + 1 su bardağı süt 50 gr pirinç unu 50 gr nişasta 300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker 1 çorba kaşığı gül suyu 1 tatlı kaşığı tarçın Küçük bir kaba, pirinç unu ve nişastayı koyunuz ![]() ![]() ![]() Büyükçe bir tencereye, kalan 2 kg (10 su bardağı) sütü ve şekeri koyup, arasıra karıştırarak kaynamağa bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Türk mutfağının en yaygın tatlılarından olan muhallebi, gül suyu üe hazırlanırsa çok daha lezzetli bir tatlı elde edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|