![]() |
Bademli Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Muhallebi TarifiBademli Muhallebi Tarifi Malzeme: 4 su bardağı süt 60 gram badem içi 6 çorba kaşığı Tozşeker Yarım su bardağı Bizim Mutfak Un 40 gram Teremyağ Üzeri için : 1 kase Pişmaniye isteğe göre toz antepfıstığı Sütün yarısını badem içleriyle beraber blenderden geçirdikten sonra kalan sütle karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bademli Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Muhallebi TarifiBademli Muhallebi Tarifi Özel misafirlerinize özel bir tatlı: bademli muhallebi… Kolayca hazırlayıp istediğiniz şekli verin, bademli muhallebinin hafif tadıyla misafirlerinizin damak tadına hitap edin! Malzemeler, 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker Yarım paket margarin (125 gram) 1 paket vanilya 1 çay bardağı file badem ![]() Hazırlanışı, File bademleri mutfak robotunda çekip un haline getirin ![]() Orta boy tencereye margarini alıp eritin ve kızdırın ![]() Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ![]() Tencereye süt, şeker ve badem ununu ilave edip iyice karıştırın ![]() Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin ![]() Muhallebinin kıvamı koyulaştığında vanilyayı ilave edin ![]() Bir taşım kaynatıp ocaktan indirin ![]() Muhallebiyi mikserle yaklaşık 15 dakika çırpın ![]() İsterseniz küçük kâselere, isterseniz tart kalıplarına muhallebiyi pay edin ![]() Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra ters çevirip servis yapın ![]() Püf Noktası: Muhallebinin kalıptan kolayca çıkması için, kalıpları hafifçe ıslatın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bademli Muhallebi Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Muhallebi TarifiBademli Muhallebi Tarifi 150 gr badem (kaynar suda haşlanıp, zarları soyulmuş) 2250 gr (11 su bardağı) süt 50 gr pirinç unu 50 gr nişasta 300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker Bademleri, ceviz çekme makinasmdan geçiriniz ![]() ![]() ![]() Küçük bir kaba, pirinç unu ve nişastayı koyunuz ![]() ![]() ![]() Büyükçe bir tencereye kalan 9 su bardağı sütü ve şekeri koyup, arasıra karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() ![]() Mulhallebiyi 5-6 dakika, boza kıvamına gelene kadar, pişiriniz ![]() ![]() ![]() Not: Elektrikli karıştırıcınız yoksa, bademli muhallebiyi bademleri havanda iyice dövüp, kevgirden geçirdikten sonra 1 su bardağı sütle iyice karıştırıp, bekleterek de hazırlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|