Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, muhallebi, tarifi

Bademli Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Muhallebi Tarifi



Bademli Muhallebi Tarifi

Malzeme:
4 su bardağı süt
60 gram badem içi
6 çorba kaşığı Tozşeker
Yarım su bardağı Bizim Mutfak Un
40 gram Teremyağ

Üzeri için :
1 kase Pişmaniye
isteğe göre toz antepfıstığı

Sütün yarısını badem içleriyle beraber blenderden geçirdikten sonra kalan sütle karıştırın Teremyağ'ı bir tencerede eritip unu ilave edin Kısık ateşte karıştırın Bademli sütü ekleyip birkaç taşım kaynatın Şekeri ekleyip erimesini sağlayın Ocaktan alın, kaselere paylaştırın Soğuyunca muhallebiyi ters çevirerek servis tabağına aktarın İsteğe göre pişmaniye ve toz antepfıstığı ile süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Bademli Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Muhallebi Tarifi



Bademli Muhallebi Tarifi

Özel misafirlerinize özel bir tatlı: bademli muhallebi… Kolayca hazırlayıp istediğiniz şekli verin, bademli muhallebinin hafif tadıyla misafirlerinizin damak tadına hitap edin!

Malzemeler,
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin (125 gram)
1 paket vanilya
1 çay bardağı file badem



Hazırlanışı,
File bademleri mutfak robotunda çekip un haline getirin
Orta boy tencereye margarini alıp eritin ve kızdırın
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
Tencereye süt, şeker ve badem ununu ilave edip iyice karıştırın
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin
Muhallebinin kıvamı koyulaştığında vanilyayı ilave edin
Bir taşım kaynatıp ocaktan indirin
Muhallebiyi mikserle yaklaşık 15 dakika çırpın
İsterseniz küçük kâselere, isterseniz tart kalıplarına muhallebiyi pay edin
Buzdolabında 1 gece beklettikten sonra ters çevirip servis yapın

Püf Noktası: Muhallebinin kalıptan kolayca çıkması için, kalıpları hafifçe ıslatın
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Bademli Muhallebi Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Muhallebi Tarifi



Bademli Muhallebi Tarifi

150 gr badem (kaynar suda haşlanıp, zarları soyulmuş)
2250 gr (11 su bardağı) süt
50 gr pirinç unu
50 gr nişasta
300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker

Bademleri, ceviz çekme makinasmdan geçiriniz Elektrikli karıştırıcının içine, 1 su bardağı süt ile çekilmiş bademleri koyup kapağını kapatarak, 5 dakika karıştırınız Sütlü (bademi karıştırmadan bir kaseye boşaltarak bir kenara bırakınız
Küçük bir kaba, pirinç unu ve nişastayı koyunuz Kaba azar azar 1 su bardağı süt dökünüz Sürekli karıştırarak, pürtüksüz bir karışım elde ediniz
Büyükçe bir tencereye kalan 9 su bardağı sütü ve şekeri koyup, arasıra karıştırarak kaynatınız Kaynayınca kasedeki sütlü bademi, karıştırarak ekleyiniz Sonra, küçük kaptaki nişastalı karışımı, azar azar yedirerek tencereye ekleyiniz
Mulhallebiyi 5-6 dakika, boza kıvamına gelene kadar, pişiriniz Tencereyi ateşten indirip, muhallebiyi kaselere boşaltınız Serin bir yerde soğuttuktan sonra servis ediniz

Not: Elektrikli karıştırıcınız yoksa, bademli muhallebiyi bademleri havanda iyice dövüp, kevgirden geçirdikten sonra 1 su bardağı sütle iyice karıştırıp, bekleterek de hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.