![]() |
Ballı Ve Cevizli Turta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ballı Ve Cevizli Turta TarifiBallı Ve Cevizli Turta Tarifi Kek: 240 gr (2 su bardağı) un kahve kaşığının ucuyla tuz 120 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı toz şeker 1 iri yumurta 2-3 çorba kaşığı soğuk su İçi için: 250 gr koyu krema 300 gr (1+1/2 su bardağı) toz şeker 1/2 su bardağı su 3 çorba kaşığı süzme bal 400 gr ceviz (kabaca kıyılmış) Üstü için: 1 yumurta (1+1/2 çorba kaşığı sütle çırpılmış) ![]() Un ile tuzu büyük bir çukur kaba eleyiniz; tereyağı küçük parçalar halinde kesilmiş olarak ekleyiniz ![]() ![]() Küçük bir kâsede 1 yumurtayı 2 çorba kaşığı su ile çırptıktan sonra, un-tereyağ karışımının içine dökünüz ![]() ![]() ![]() Fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() Hamuru buzdolabından çıkarıp bir bıçakla 1/3'ini kesiniz; kestiğiniz parçayı buzdolabına yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir sos tavasında kremayı bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alınız ![]() ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki pasta kalıbını çıkarınız ![]() ![]() Bir pasta fırçasıyla pastanın kenarına 1,5 çorba kaşığı sütle çırpılmış yumurtadan sürünüz ![]() Hafifçe unlanmış bir tahta zeminde, hamurum buzdolabındaki öteki 1/3'liık parçasını 3 mm kalınlığında açınız; oklava yardımıyla kaldırarak kalıptaki pastanın üstüne yayınız ![]() ![]() ![]() Turtayı 40-45 dakika fırında pişiriniz, fırından çıkarıp, iyice soğuduktan sonra kalıptan alarak servis ediniz ![]() Not: Ballı ve cevizli turta, bir İsviçre tatlısıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|