![]() |
Cevizli İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli İncir Tatlısı TarifiCevizli İncir Tatlısı Tarifi 500 gr kuru incir 200 gr ceviz içi 300 gr toz şeker 150 gr kaymak İncirleri ılık suyun içinde 15-20 bekletip yumuşatalım ![]() Sap kısmını kopartıp nişastasını iyice yıkayalım ![]() Parmağımızı yavaşça üstteki delik kısımdan sokarak incirlerin içini genişletelim ![]() Ceviz parçalarını bu delikten aldığı kadar doldurup sap kısmı altta kalacak şekilde ısıya dayanıklı bir tepsiye dizelim ![]() İncirlerin tepsiyi sıkı sıkı doldurması lazım yoksa pişerken içleri boşalır ![]() Şekeri de incirlerin üzerine serpelim ![]() ![]() Soğuduktan sonra bir parça kaymak ile ikram edelim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevizli İncir Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli İncir Tatlısı Tarifi1 paket kuru incir Küçük bir kase ceviz içi 2 su bardağı tozşeker 1,5 su bardağı soğuk su 1 tane kabuk tarçın Kuru incirleri ortadan ikiye, birbirinden ayırmadan ortadan yarım bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|