![]() |
Portakallı Krem Karamel Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Krem Karamel TarifiPortakallı Krem Karamel Tarifi Karamel için: 100 gr pudra şekeri 3 yemek kaşığı su Portakal Kremi için: 1 portakalın kabuğunun rendesi 300 gr taze portakal suyu 3 yumurta 40 gr pudra şekeri Portakal kabuğu rendesini portakal suyunun içine atarak hafif ateşte yumuşatın ![]() ![]() Şeker ile suyu bir kap içinde hafif ateşe koyun ve şeker eriyip, şurup olana dek arada karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtalarla şekeri hafif ve köpüklü olana dek çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Krem Karamel Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Krem Karamel TarifiPortakallı Krem Karamel Tarifi Malzemeler 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 3 su bardağı toz şeker 8 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Karamel Sosu için, 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su Tarif Karamelini hazırlamak için tencereye su ve toz şekeri alın ![]() Kısık ateşte karıştırarak karamel rengi alana kadar pişirin ![]() Karamel kaplarına hazırladığınız sosu eşit miktarda dökün ![]() Derin bir kâsede yumurtaları köpürene dek çırpın ![]() Üzerine süt, portakal suyu ve şekeri ilave edip karıştırın ![]() Sütlü karışımı karamel kaplarına eşit oranda dökün ![]() Orta derinlikte fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar suyla doldurun ![]() İçine karamel kaplarını yerleştirin ![]() 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin ![]() Piştikten sonra ters çevirip soğukken servis yapın ![]() Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakallı Krem Karamel Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı Krem Karamel Tarifi10 çorba kaşığı toz şeker 2,5 bardak süt 6 yumurta 2 paket vanilya 1 portakal Üzeri için: 4 çorba kaşığı şeker Derin bir kabın içine yarım portakalın suyunu ve sütü dükün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|