![]() |
Burç Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Burç Pastası TarifiBurç Pastası Tarifi 22,5 sm'lik 2 sünger keki Harcı: 90 gr (6 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı ve 3 su bardağı pudra şekerinden oluşan şekerli krema Süslemesi: 750 gr (3 su bardağı) şeker 400 gr (2 su bardağı) su 360 gr (3 su bardağı) pudra şekeri İki kekten birinin bombeli üst kısmını keserek şekerli kremasını yayınız ![]() ![]() Üst süslemesini yapmak için orta boy bir tencereye şekeri ve suyu koyup, hafif ateşte karıştırarak şekeri eritiniz ![]() ![]() ![]() Pudra şekerini orta boy bir kaseye koyup, şurubu yavaş yavaş tahta kaşıkla devamlı çırparak katınız ![]() ![]() Kaseyi sıcak suyun içine yerleştirip, hazırladığınız karışımı hafif ateşte, ılık ve sürülebilecek kıvama gelinceye kadar ısıtınız ![]() Kasedeki karışımın yarısını kenardaki kekin üstüne döküp sıcak suya batırılmış bir bıçakla her yanına yayınız ![]() Kekin üstünü kapladıktan sonra bıçağı temizleyip, kekin kenarına dayayarak, keki ,döndürerek yanlarına da süsleme karışımından düzgün biçimde sürünüz ![]() Bıçağı tekrar yıkayıp, enlemesine tutarak kekin üstünü düzleştirdikten sonra, bir kenara bırakarak süslemenin tutmasmı bekleyiniz ![]() Ucuna «yazma» parçası takılmış süsleme torbasına süsleme karışımının kalan yarısını (dilerseniz besin boyasıyla renklendirerek) doldurup, kekin üstüne 12 çizgiyle bölecek biçimde sıkınız ![]() Bölümlerin içine burç işaretlerini yapıp, keki bir kenara bırakarak, süslemenin sertleşmesini bekleyiniz ![]() Not: Doğum günleri yada herhangi bir davet için yapabileceğiniz bu güzel pastanın üstü, burçların amblemleriyle süslenmiştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|