![]() |
Buzdağı Peltesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buzdağı Peltesi TarifiBuzdağı Peltesi Tarifi 4 büyük portakal 1 çorba kaşığı portakal kabuğu (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) 1+1/4 su bardağı su 100 gr toz şeker 25 gr jelatin (4 yemek kaşığı ılık suda eritilmiş) 125 gr (1/2 su bardağı) krema Portakalların suyunu sıkıp kabukları atınız ![]() ![]() Portakal ve limon kabuğu ile su ve şekeri portakal suyuna karıştırıp orta ateşte, şeker eriyene kadar sürekli karıştırarak pişiriniz ![]() Tencereyi ateşten alıp eritilmiş jelatini yavaşça eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Yıldız başlı ağızlığı olan bir sıkma torbasını kremayla doldurup soğumuş pelte kaselerinin üstüne 1/2 su bardağı kremayı sıktıktan sonra servis ediniz |
![]() |
![]() |
|