Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaçlı, helvası, irmik, tarifi

Güllaçlı İrmik Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaçlı İrmik Helvası Tarifi



4-5 yaprak güllaç

2,5 su bardağı süt

1 çay bardağı tozşeker

İrmik helvası için:

1 su bardağı irmik

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2,5 buçuk su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

Süslemek için:

Portakal kabuğu dilimleri

Dikdörtgen bir tepsiye ılık süt ve toz şeker koyup, karıştırın Güllaç yapraklarını üst üste dizip ıslatın Buzdolabında 1 saat bekletin Diğer taraftan helva için tereyağı ve fıstığı kısık ateşte 2 dakika kavurun İrmiği ekleyin ve fıstığın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin Tencereyi ocaktan alın Üzerine toz şekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp 10 dakika demlendirin Güllaçtan geniş ağızlı bardaktan yuvarlaklar kesin Küçük bir cam kâseye güllaç, üzerine helva, tekrar güllaç tekrar helva olacak şekilde yerleştirin Bir kaşıkla helvanın üzerine bastırın Kâseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın Kalan malzemeyle aynı işlemi tekrarlayın Portakal kabuğu dilimleriyle süsleyerek bayramda ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.