![]() |
Cenova Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cenova Keki TarifiCenova Keki Tarifi 240 gr (1 su bardağı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 180 gr (3/4 su bardağı) toz şeker 4 yumurta 270 gr (2+1/4 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu kahve kaşığının ucuyla tuz 60 gr (1/3 su bardağı) karışık meyve kabuğu şekerlemesi 180 gr (1 su bardağı) kuru üzüm 60 gr (1/3 su bardağı) vişne reçeli taneleri 60 gr (1/3 su bardağı) ceviz (bıçakla kıyılmış) 1 portakal kabuğu rendesi 1 limon kabuğu rendesi Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() temiz ve kuru çıkana kadar pişiriniz ![]() ![]() Not: Cenova keki hava geçirmez bir kek tenceresinde saklandığında 2 hafta durabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|