Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erikli, jöle, tarifi

Erikli Jöle Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Jöle Tarifi



Erikli Jöle Tarifi

MALZEMESİ
1 kg iri, kokulu kırmızı erik
2 Su bardağı toz şeker
5 Su bardağı su
1 Yaprak jelatin veya hazır jöle (3 kaşık)
1 Çay bardağı dövülmüş yeşil fıstık

YAPILIŞI
1 Yıkanmış, ayıklanmış erikleri 5 bardak su ile ezilene kadar pişiriniz
2 Tel süzgeçten geçirerek posa ve çekirdeklerini atınız
3 Toz şekeri, jelatin veya jöleyi ılık suda eriterek ezilen eriğe ilave ediniz ve bir taşım kaynatınız
4 Küçük kâselere veya kalıplara boşaltınız Ilık olunca dolaba koyunuz ve 1-2 saat bekletiniz
5 Kâseleri, pasta tabaklarına, ters döndürerek erik jölesini pasta tabağına geçiriniz
6 Üzerini dövülmüş yeşil fıstıkla süsleyiniz

Not : Kaselerde jöleyi kolay çıkarmak için bir kaç saniye kaseleri sıcak suda bırakmak gerekir Aynı jöleyi diğer meyvelerle de yapabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.