![]() |
Erikli Jöle Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Jöle TarifiErikli Jöle Tarifi MALZEMESİ 1 kg ![]() 2 Su bardağı toz şeker 5 Su bardağı su 1 Yaprak jelatin veya hazır jöle (3 kaşık) 1 Çay bardağı dövülmüş yeşil fıstık YAPILIŞI 1 Yıkanmış, ayıklanmış erikleri 5 bardak su ile ezilene kadar pişiriniz ![]() 2 Tel süzgeçten geçirerek posa ve çekirdeklerini atınız ![]() 3 Toz şekeri, jelatin veya jöleyi ılık suda eriterek ezilen eriğe ilave ediniz ve bir taşım kaynatınız ![]() 4 Küçük kâselere veya kalıplara boşaltınız ![]() ![]() 5 Kâseleri, pasta tabaklarına, ters döndürerek erik jölesini pasta tabağına geçiriniz ![]() 6 Üzerini dövülmüş yeşil fıstıkla süsleyiniz ![]() Not : Kaselerde jöleyi kolay çıkarmak için bir kaç saniye kaseleri sıcak suda bırakmak gerekir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|