![]() |
Çikolata Suflesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolata Suflesi TarifiÇikolata Suflesi Tarifi 100 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalara ayrılmış) 2 çorba kaşığı su 2 su bardağı süt 1 kahve kaşığı vanilya 3 çorba kaşığı toz şeker 3 çorba kaşığı nişasta 1 çorba kaşığı tereyağ (küçük parçalara bölünmüş) 1 çorba kaşığı tereyağ (yumuşatılmış) 3 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) 4 yumurtanm akı 1 çorba kaşığı pudra şekeri Çikolata ve suyu orta boy bir tencereye koyup hafif ateşte ara sıra karıştırarak çikolatayı eritiniz ![]() Sütü orta boy bir başka tencereye koyup hafif ateş üstünde kaynama derecesine getirene kadar ısıtınız (taşırmadan) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nişastaya su bardağı içindeki 3 çorba kaşığı süte ekleyip macun haline gelinceye kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolatalı karışım soğurken orta boy bir sufle kabını bir çorba kaşığı yağla yağlayınız ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız ![]() Tenceredeki çikolatalı karışım soğur soğumaz, çırpılmış yumurta sarılarını azar azar, her defasında iyice karıştırarak, ekleyiniz ![]() Yumurta aklarını bir kasede koyulaşıncaya kadar çatalla iyice çırpınız ![]() ![]() ![]() Sufle kabını fırından çıkarıp üstüne pudra şekerini serperek yeniden fırına sürünüz ![]() ![]() Çikolata suflesini fırından çıkarıp, sıcak olarak servis ediniz ![]() Not: Hafif bir tatlı olan çikolata suflesini öğle yada akşam yemeklerinde tatlı olarak servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|