10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğuk Tatlı Suflelerin Yapılmasındaki İncelikler
Soğuk Tatlı Suflelerin Yapılmasındaki İncelikler
Soğuk suflenin yapılışı sıcak sufleden çok değişiktir Kremaya, krem şanti ve çırpılmış yumurta akları iyice karıştırılır Soğuk sufleler pişirilmeyip jelatin ile dondurulur Hazırlanan karışım, sıcak suflede olduğu gibi alüminyum kağıtla sarılmış bir kabın içine dökülür Kabın çevresine sarılan kağıdın kaptan 7 cm daha yüksek olması gereklidir Toplantılarda etkili ve lezzetli üstelik de sönme tehlikesi olmayan gösterişli bir tatlıdır
Özen gösterilecek noktalar:
1 Temel karışıma katmadan önce jelatinin tümüyle erimiş olmasına özen göstermelisiniz Çünkü, jelatin sonradan erimeyeceği için, karışımın içinde topaklanacağı gibi suflenin tutmasını da sağlamayacaktır
2 Yumurta aklarını gereğinden fazla çırpmamalısınız Sertleşmeli, fakat kupkuru olmamalıdırlar Yoksa, karışıma tümüyle karışmazlar
3 Yumurta akları, karışım koyulaşıp kalınlaşmadan katılmamalıdır Yoksa, sufleniz tutarken, kabın dibine jelatin ile birlikte çökeceğinden suflenin üstünde köpüğü de önler Karışım biraz fazla katı olmuşsa, krema ve yumurta aklarını katmadan önce biraz çırpın
|
|
|