Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, selanik, tarifi, yanya

Selanik (Yanya) Baklavası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selanik (Yanya) Baklavası Tarifi



5 su bardağı un

4 adet yumurta

1 çay bardağı süt

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz

Açmak için:

Nişasta

Üzeri için:

250 gr margarin

İçi için:

2 su bardağı toz badem

Şurubu:

5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

2 tatlı kaşığı limon suyu

Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın Ortasına tuzu, zeytinyağını, yumurtayı, sütü koyup yoğurun Eğer hamur sert olursa biraz su ilave edin 15 dk yoğurmaya devam edin ve üzerini nemli bir bezle örterek 20 dk bekletin Hamuru 8 parçaya bölüp elinizde yuvarlayın Nişastaya bulayın ve hamurları teker teker açın Yağlanmış fırın tepsisine dördünü üst üste yayıp ortaya dövülmüş bademi serpin Diğer hamurları da aynı şekilde açarak üzerine yayın Tepsideki hamuru iri kareler halinde kesin Tereyağını eritin ve tatlının üzerine gezdirin 180 derecelik fırında 1 saat pişirin ve fırından çıkarın Tepsi ılınınca üzerine ılık şerbet döküp 5 veya 6 saat dinlendirin İyice soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.