Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ankara, çöreği, tarifi, yazma

Yazma Çöreği Tarifi (Ankara)

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yazma Çöreği Tarifi (Ankara)



Yazma Çöreği Tarifi (Ankara)

1 kilogram un

1 su bardağı sıvı yağ

Yarım paket Teremyağ

1 su bardağı yoğurt

1 paket maya

1 çay kaşığı şeker

2-3 su bardağı su

Tuz

Un, yoğurt, maya, tuz ve yağ alabildiği kadar su ile yoğurulur Kulak memesi kıvamına gelen hamur dinlenmesi için 1 saat bekletilir Hamur dinlendikten sonra 3 pazıya ayrılır Her pazı ince ince oklava yardımı ile açılır Araları yağlanarak 3 pazı üst üste konulup katlanır Katlama işlemi bittikten sonra yağlanan tepsi boyutunca açılıp tepsiye yerleştirilir ve üstü yağlanır Daha sonra üzerine yoğurt sürülerek sıcak fırına koyulur Üzeri kızarana kadar pişirilir Pişirme işlemi bitince servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.