![]() |
Nevada Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nevada Keki TarifiNevada Keki Tarifi Keki: 1 tatlı kaşığı tereyağı 250 gr (2 su bardağı) pirinç unu 300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker 6 yumurta 1 kahve kaşığı badem esansı 60 gr (1/2 su bardağı) un 1 fiske tuz Harcı: 175 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış) 12 çorba kaşığı reçel (hafifçe sulandırılmış) 60 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() ![]() Keki yapmak için, şeker, yumurta ve badem esansını, büyük bir ateşe dayanıklı cam kaseye koyup, kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencerenin içine yerleştiriniz ![]() Tencereyi orta ateşe oturtup, cam kasedeki karışımı yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, açık renk ve köpük köpük olup telle beraber kalkana kadar çırpınız ![]() Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkararak, madeni bir kaşıkla kalan pirinç unu, un ve tuzu katınız ![]() ![]() Keki fırının orta katında 1,5 saat, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz ![]() Keki fırından çıkarıp 30 dakika kabında ılıttıktan sonra, tamamen soğuması için bir tel ızgaraya çıkarınız ![]() Kek soğurken, harcını hazırlayınız ![]() ![]() ![]() Kek tamamen soğuyunca, kubbeli üst kısmını kesip atınız ![]() ![]() En üstteki katı bir servis tabağına koyup, üstüne reçelin yarısını, düz kenarlı bir bıçakla iyice döşeyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kekin üstüne, desenli kesilmiş pasta kağıdı koyup pudra şekerini serpiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|