Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolata, ingiliz, tarifi, tartı, usulü

Çikolata Tartı (İngiliz Usulü) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Tartı (İngiliz Usulü) Tarifi



Çikolata Tartı (İngiliz Usulü) Tarifi

Tart hamuru:
250 gr (1+3/4 su bardağı) kedidili bisküvileri (dövülmüş)
60 gr (1/4 su bardağı) şeker
120 gr (1/2 su bardağı) tereyağı (eritilmiş)
Harcı:
180 gr sütsüz (bitter) çikolata
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
1 kahve fincanı su
90 gr (3/4 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
300 gr (1+1/4 su bardağı) acı krema

Tart hamuru için, bisküvi kırıntılarını, şekeri ve eritilmiş tereyağı orta boy bir kaba koyup tahta bir kaşıkla karıştırınız Bir tart kalıbına hazırlamış olduğunuz bu karışımı yerleştirip, harcı hazırlayana kadar buzdolabında bekletiniz
Çikolatanın 120 gr'ını, suyu ve şekerin yarısını bir tencereye yerleştirip hafif ateşte ara sıra karıştırarak eritiniz Çikolata erir erimez tencereyi ateşten alınız
Orta boy bir tencereye unu, tuzu ve kalan şekeri koyunuz Tencereyi hafif ateşe yerleştiriniz Un-tuz-şeker karışımına sütü yavaşça dökerek, karışım pürtüksüz ve kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpınız Karışımı pürtüksüz bir kıvama getiremediyseniz ve karışım pürtüklü bir görünüm aldıysa karışımı süzünüz Süzdükten sonra, tekrar eski tenceresine koyup erittiğiniz çikolatalı karışımı ekleyiniz; iyice karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişiriniz Sonra, tencereyi yarısına kadar sıcak su dolu geniş bir tencerenin içine oturtup hafif ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişiriniz
Yumurtayı küçük bir kasede soluk ve köpüklü bir hale getirene kadar çatalla İyice çırpınız Kaseye 4 çorba kaşığı çikolatalı karışımdan ekleyip hızlı hızlı çırpınız Hazırladığınız bu yumurtalı karışımı, vanilyayı ve 1 çorba kaşığı tereyağı sıcak su üstündeki tencereye ekleyip iyice karıştırınız
Tereyağ eriyip tüm malzeme iyice karışınca, tencereyi sıcak suyun üstünden alıp karışım ılık bir hale gelene kadar bir kenarda bekletiniz
Tart hamurunun bulunduğu kalıbı buzdolabından çıkarıp hazırladığınız ılık karışımı üstüne dökünüz
Tart kalıbını yeniden buzdolabına yerleştirip en az 1 saat (ya da bir gece) soğutunuz
Servisten önce, kremayı koyulaşıncaya kadar çırpıp tartın üstüne dökünüz Kalan çikolatayı rendeleyip, kremanın üstüne serptikten sonra, tartınızı servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.