![]() |
Çikolata Tartı (Amerikan Usulü) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolata Tartı (Amerikan Usulü) TarifiÇikolata Tartı (Amerikan usulü) Tarifi Hamuru: 180 gr un (1 1/2 su bardağı) 1 kahve kaşığı tuz 120 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ 2 çorba kaşığı buzlu su Harcı: 120 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük küçük kırılmış) 1 çorba kaşığı sütsüz (bitter) çikolata (rendelenmiş) 5 çorba kaşığı buzlu su 4 yumurtanın sarısı 2 tatlı kaşığı mısır nişastası 120 gr (1/2 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı jelatin 250 gr (1+1/4 su bardağı) süt 400 gr acı krema 1 çay kaşığı vanilya tozu 2 yumurta akı 1 çorba kaşığı pudra şekeri Unu, tuzla birlikte orta boy kaseye eleyip, rafine yağı katarak hamur kesiciyle yada iki bıçakla, karışım kalın ekmek içi görünümü alana kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() Unlanmış hamur tahtasının üstüne buzdolabından aldığınız hamuru 28-30 cm çapında yuvarlak olarak açıp, merdane yardımıyla kaldırarak 22,5 cm çapında bir tart kalıbına yerleştiriniz ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() Tart kalıbını buzdolabından aldıktan sonra, tartın dibini ve kenarlarını çatalla delip, üstüne yağlı kağıt döşeyerek, kağıdın üstüne ağırlık yapması için kuru fasulye koyunuz ![]() ![]() ![]() Harcı için küçük ve kalın bir tencerede 120 gr çikolatayı hafif ateşte, devamlı karıştırarak 2 çorba kaşığı buzlu suda eritiniz ![]() ![]() Büyük bir kasede, yumurta sarısı, mısır nişastası ve 120 gr (1/2 su bardağı) şekeri telle, karışım açık sarı bir renk alana ve telle kaldırıldığında havada duracak yoğunluğa gelene kadar çırpınız ![]() Küçük bir kasede jelatini, 3 çorba kaşığı buzlu suda 5 dakikada yumuşatıp kaseyi içinde su kaynayan bir tencereye oturtarak, jelatini eritiniz ![]() ![]() Küçük bir tencerede, sütü ve acı kremanın 125 gr'ını orta ateşte kaynatmadan ısıtınız ![]() ![]() Karışıma vanilyayı da katıp bir tencereye koyarak, hafif ateşte koyulaşıncaya kadar pişiriniz ![]() Pişmiş karışımı ikiye bölüp, yarısını bir kenarda soğuttuğunuz erimiş çikolatayla karıştırdıktan sonra, fırınlanmış tartın üstüne dökerek sertleşinceye kadar buzdolabında bırakınız ![]() Erittiğiniz jelatini, pişmiş karışımın öteki yarısına katınız ![]() Çırpma teliyle yumurta aklarını bir çorba kaşığı şekerle birlikte küçük bir kasede, karışım kar haline gelene kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() Tartı buzdolabından alınız ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|