![]() |
Nugatin Pastaları Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nugatin Pastaları TarifiNugatin Pastaları Tarifi Keki: 125 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağ (eritilmiş) 125 gr (1 su bardağı) + 2 çorba kaşığı un 150 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) toz şeker 4 yumurta 1 kahve kaşığı vanilya esansı Pralinli kreması: 125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker 125 gr (1 su bardağı) zarları soyulmuş badem kırığı (hafifçe fırınlanmış) 125 gr (8 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış) 125 gr (1 su bardağı) pudra şekeri (elenmiş) 50 gr (1/5 su bardağı) krema (iyice çırpılmış) Kaplaması: 125 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış) 350 gr fondan (yumuşatılıp, 6 çorba kaşığı şekerli şurupta eritUerek, sıcak tutulmuş) 4 badem (zarları soyulup, ortalarından boylamasına ikiye ayrılmış) Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız ![]() 1 tatlı kaşığı yağla 20X25 cm'lik bir kek kalbini yağlayıp, 2 çorba kaşığı unu serpiniz ![]() ![]() Şeker, yumurta ve vanilya esansını orta boy bir ateşe dayanıklı cam kaseye koyup, kaseyi yarışma kadar sıcak su doldurulmuş bir tencereye yerleştiriniz ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkarınız ![]() ![]() Kalan 8 çorba kaşığı eritilmiş yağı da yavaş yavaş sürekli karıştırarak ekleyiniz ![]() Hamuru, yağlayıp unladığınız kek kabına boşaltıp, üstünü bıçakla düzeltiniz ![]() ![]() Keki fırından çıkarıp, yarım saat kabında bırakınız ![]() ![]() Kekleri tel ızgaraya çıkarıp, tamamen soğutunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, bademli şurubu mermer tezgaha yada sert ve soğuk bir düzeye boşaltınız ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede, yağı, pudra şekeri ve kremayı tahta bir kaşıkla dövüp, dövülmüş pralini ekleyerek, iyice karıştırdıktan sonra bir kenara bırakınız ![]() Kaplamayı yapmak için, çikolatayı bir kaseye koyunuz ![]() ![]() ![]() ![]() Kek parçalarından birini, keskin bir bıçakla enlemesine üç kata bölünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak çikolatalı fondanı, düz kenarlı bir bıçakla, keklerin üstüne ve yanlarına sıvayınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|