Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, irmik, tarifi, vişneli

Vişneli İrmik Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli İrmik Helvası Tarifi



Vişneli İrmik Helvası Tarifi

2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı Yonca mısır yağı
2 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı su
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne

İrmiği tencereye alın Kısık ateşte yağsız olarak 40 dakika kavurun
Vişne suyu, şeker, su ve Yonca mısır yağını irmiğin içine katın Karıştırarak kaynatın Üzerine bir bez örtün ve 20 dakika pişirin
Demlenince vişneleri ekleyin Harmanlayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.