![]() |
Lorlu İftar Topu Tarifi ( Videolu Anlatım ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lorlu İftar Topu Tarifi ( Videolu Anlatım )Lorlu İftar Topu Tarifi ( Videolu Anlatım ) Mütevazı Lezzetler mutfağından selamlar, sevgiler bu bölümümüzde Ramazan'a özgü güzel bir şerbetli tatlı hazırlayacağız adı "Lorlu İftar Topu" ama önce malzemelerimizi öğrenelim sonra birlikte yapımına geçelim yarım paket kahvaltılık tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tutam tuz ve yeteri kadar un içi için; 1 kase tuzsuz lor peyniri 1 çay bardağı toz şeker 1 adet limon kabuğu şerbeti için; 3,5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su ve yarım limonun suyu malzeme listesinden sonra ilk işlem olarak şerbeti hazırlıyoruz 3,5 su bardağı toz şekeri ![]() ![]() ![]() ve 3,5 su bardağı suyu bir tencereye aktarıyoruz orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişiriyoruz limon suyunu ekledikten sonra, 5 dakika pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz şerbetimiz kaynarken biz de hamurumuzu yoğuralım öncelikle 2 adet yumurtamız var bizim yumurtalarımız küçük oladuğu için ![]() ![]() ![]() 2 adet kullanıyoruz, 1 adet de olabilir üzerine 2 çorba kaşığı yoğurdu ![]() ![]() ![]() yarım paket tereyağını ilave ediyoruz yani 125 gram pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıracağız tabi tereyağının yumuşak olması çok önemli şimdi pudra şekerini de ilave ederek ![]() ![]() ![]() biraz daha karıştırmaya devam edelim bu kadar yarıştırmak yeterli, şimdi çok az bir tuzumuz var tuzumuzu ilave edelim 1 çorba kaşığı irmiğimiz var bir miktar elenmiş un koyalım üzerine kabartma tozunu ve de vanilyayı ekleyelim biliyorsunuz, direkt olarak kabartma tozunu ![]() ![]() ![]() sıvı malzemeye deydirmiyoruz şimdi artık yavaş yavaş, un ekleyerek ![]() ![]() ![]() yoğurmaya başlayabiliriz hamurumuz oldu, orta sertlikte bir hamur elde ettik şimdi kısa süreliğine, 10-15 dakika dinlenmek üzere ![]() ![]() ![]() üzerini kapatalım biz de bu arada iç malzememizi hazırlayalım 1 kase tuzsuz lor peynirimiz var demiştik üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ilave ediyoruz ve 1 adet limon kabuğunu, ince şekilde rendeliyoruz eğer lor peyniri tuzluysa; akşamdan bol suya ıslatarak ![]() ![]() ![]() ertesi günü süzmek koşuluyla kullanabiliriz şimdi malzemeyi karıştırıyoruz bu arada şerbetimiz kaynadı, limonunu ekledik 5 dakika daha kaynatıp ateşten alıyoruz iç malzememizi hazırladık, hamur 10 dakika dinlendi şerbetimiz de kaynadı, şimdi soğuyor son işlem olarak toplarımızı yapabiliriz, artık hazırladığımız hamuru şöyle çevirelim ve cevizden biraz küçük parçalar alalım biraz un sererek çay tabağından biraz daha küçük çapta açalım unları da silkeleyelim hazırladığımız lorlu içten 1 tatlı kaşığı kadar ortasına bırakıyoruz ve uçları ortaya doğru topluyoruz hamurların birbirine yapışmasını sağladıktan sonra ![]() ![]() ![]() yuvarlayarak top şeklini veriyoruz ve yağladığımız tepsiye sıralıyoruz sonuncu iftar topumuzu da hazırlıyoruz yuvarlıyoruz ve tepsimize bırakıyoruz tepsiyi önceden ısıttığımız 180 derece fırına veriyoruz tatlılar pembeleşene kadar pişiriyoruz iftar toplarımız fırından çıktı, 2 dakika geçti şimdi soğuk şerbeti gezdiriyoruz hafif bir çıtırtı var, duyuyor musunuz? bilmiyorum bu bölümümüzde lezzetli bir Ramazan tatlısı hazırladık ama diğer güzel günleriniz için de güzel bir seçenek oldu denerseniz beğeneceğinizi inanıyorum İnşallah denersiniz, şimdiden Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|