![]() |
Tatlı Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Börek TarifiTatlı Börek Tarifi 350 g Yufka (Baklavalık) 270 g Sana (13 ![]() 200 g çekilmiş Badem (2 bardak) 2 çorba kaşığı şeker (içine) 300 g Şeker (1 ![]() 300 g Su (1 ![]() 1 tatlı kaşığı Limon suyu Bir tencereye; 300 g şeker (1 ![]() ![]() ![]() Müteakiben içinde; 200 g çekilmiş badem (2 bardak) bulunan bir kaba 2 çorba kaşığı şeker koyarak birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice karıştırınız ve tatlının içerisinde kullanmak üzere bir iç yapınız ![]() ![]() ![]() ![]() Müteakiben bu çubuklardan 1,5 - 2 santim uzunluğunda parçalar keserek, bunları yağlanmış bir tepsiye istif ediniz ve üzerlerine de geri kalan yağı döktükten sonra az ısıdaki fırında 60 dakika kadar pişmeye bırakınız ![]() 60 dakika sonra; fırından çıkarttığınız böreklerin üstlerine, evvelce hazırlayıp ılınmaya bırakmış olduğunuz şurubu dökünüz ve soğuduktan sonra servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlı Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Börek Tarifi10 adet baklava yufkası 3 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 1,5 çay bardağı şeker 2 paket vanilya 5 çorba kaşığı un 1 yumurta sarısı Yumurta sarısı, süt, şeker ve unu iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|