Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, tarifi, tatlı

Tatlı Börek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Börek Tarifi



Tatlı Börek Tarifi

350 g Yufka (Baklavalık)
270 g Sana (131/2 çorba kaşığı)
200 g çekilmiş Badem (2 bardak)
2 çorba kaşığı şeker (içine)
300 g Şeker (11/4 bardak)
300 g Su (11/4 bardak)
1 tatlı kaşığı Limon suyu

Bir tencereye; 300 g şeker (11/4 bardak), 300 g su (11/4 bardak) ve 1 tatlı kaşığı limon suyu koyunuz ve karıştırmak suretiyle şekeri su içinde erittikten sonra 14—15 dakika kadar kaynatarak yoğun bir şurup yapınız ve ılınmak üzere bir tarafa bırakınız
Müteakiben içinde; 200 g çekilmiş badem (2 bardak) bulunan bir kaba 2 çorba kaşığı şeker koyarak birbirleriyle hâlloluncaya kadar iyice karıştırınız ve tatlının içerisinde kullanmak üzere bir iç yapınız Diğer taraftan 300 g yufkanın her bir yaprağından aşağı yukarı 20 şer santim eninde uzun şeritler keserek, bunları üst üste istif ediniz Bilâhare; istif etmiş olduğunuz hamurlardan teker teker alıp, bunların her iki taraflarını 270 g erimiş Sana (131/2 çorba kaşığı) ile yağladıktan sonra, uzun kenar boyunca, bir şerit hâlinde hazırlamış olduğunuz içten müsavi olarak bütün hamurlara yetebilecek şekilde döşeyiniz ve hamurları içleri etrafında döndürmek suretiyle sararak çubuk şekline sokunuz
Müteakiben bu çubuklardan 1,5 - 2 santim uzunluğunda parçalar keserek, bunları yağlanmış bir tepsiye istif ediniz ve üzerlerine de geri kalan yağı döktükten sonra az ısıdaki fırında 60 dakika kadar pişmeye bırakınız
60 dakika sonra; fırından çıkarttığınız böreklerin üstlerine, evvelce hazırlayıp ılınmaya bırakmış olduğunuz şurubu dökünüz ve soğuduktan sonra servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla

Tatlı Börek Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Börek Tarifi



10 adet baklava yufkası

3 çorba kaşığı tereyağı

2 su bardağı süt

1,5 çay bardağı şeker

2 paket vanilya

5 çorba kaşığı un

1 yumurta sarısı

Yumurta sarısı, süt, şeker ve unu iyice çırpın Ocak üzerine koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Kuyulaşınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyin ve soğumaya bırakın Tereyağını eritin Baklava yufkalarını 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Erimiş tereyağını üzerine sürüp, hazırladığınız muhallebiyi kaşıkla üzerine muska şeklinde katlayın Fırın tepsisine dizin ve kalan tereyağını da üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin Çıkınca soğutup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.