![]() |
Mandalina Şekerlemesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mandalina Şekerlemesi TarifiMandalina Şekerlemesi Tarifi 5-6 adet mandalinayı soyunuz ![]() Suyunu akıtmadan dilim dilim ayırınız ![]() Bir karış boyunda çok ince ve yuvarlak ve uçları sivri tahtadan yapılmış çubuklara dilimlerin kabuğa gelen yönlerinin ortalarından saplayınız ve birer kalburun deliklerine çubukların alt taraflarını sokup diklemesine durdurunuz ![]() İki saat kadar böylece bırakınız ![]() Sonra şekeri yakmadan akide kıvamına getirip bir miktar bekletiniz ![]() ![]() Kalburun deliklerinden, önce yapıldığı gibi, çubukları diklemesine durdurunuz ![]() ![]() Soğuyunca parmak ile yavaş yavaş iterek dilimleri, değneklerden tabağa düşürüp düzgünce diziniz ![]() Not: Şekerlemenin daha lezzetli olması için, nandalinaların kabuğunu döverek suyunu sıkmalı ve bu suyu batırılacak şekere karıştırmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|