![]() |
Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs )Ceviz Macunu Tarifi ( Kıbrıs ) Gerekenler: 50 Adet taze ceviz 2-2,5 bardak seker 50 badem (kabuklari soyulmus ve yagsiz tavada 1-2 dk ![]() 2 limon suyu 1-2 yk karanfil 1-2 tarcin 1 avuc sönmüs kirec istenirse 1 yaprak güldamlasi Yapilisi: Cevizlerin kabuklari soyulur her iki ucundan centik atilir ve su dolu kovaya birakilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu islem 2 kere tekrarlanir ![]() ![]() Suyu süzülür ve sogumaya birakilir ![]() ![]() Cevizler bos bir tencereye konur ve üzerine sekeri eklenir ![]() ![]() Tekrar kaynatmadan önce bu sefer karanfili,tarcini ve güldamlasi eklenir, kaynayinca limonu da katilir ve bir iki tasim kaynatildiktan sonra alti kapatilir ![]() firinda cok düsük isida kurutulur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|