Sütlü Portakal Konsantresi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Portakal Konsantresi TarifiSütLü PortakaL KonsanTresi Tarifi 6 kalın kabuklu portakalın (beyaz derisi hiç kalmamak şartiyle) kabukları rendelenip 8 gün yarım litre koyu kıvamlı şerbete bırakılıp kavanoz kapağı kapatılır, kapak bu 8 gün müddetten evvel katiyen açılmaz 9'uncu gün bir litre soğuk suda eritilen 1 kilo şekerle elde edilen şurup, kaptaki kabuklar çıkarıldıktan sonra kalan şerbete ilâve edilir Bundan sonra elde edilen karışıma bir bardak kaynar süt dökülür İyice kapayıp 2 gün bırakılır Bundan sonra süzgeç kâğıdından süzerek şişelere doldurulur![]() |
|
|
|