Meyveli Sarıyer Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Sarıyer Tatlısı TarifiMeyveli Sarıyer Tatlısı Tarifi 1 kg un 200 gram margarin 1 paket kabartma tozu 10 yumurta Süslemek için: 1 kivi Biraz çilek veya vişne 1 muz Şurup için: 4 bardak su 1 kg şeker 1 limonun suyu 1 su bardağı kayısı marmelatı Şurup için suyla şekeri kaynatın, inmesine yakın içine limon suyunu sıkın Ocaktan alıp, soğutun Un, margarin, kabartma tozu ve yumurtaları yoğurup, yumuşak bir hamur haline getirin Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin Hazırladığınız hamuru yağlanmış küçük kalıplara doldurun Orta hararetteki fırına atıp, kabarana dek pişirin Hazırladığınız şerbetin içine atın Birkaç saniye sonra delikli kepçeyle çıkartın Şuruptan çıkarttığınz tatlıların kenarlarına doğranmış karışık meyvelerden koyun Kayısı marmelatıyla süsleyerek servis yapın |
|