Renkli Kurabiye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli Kurabiye TarifiRenkli Kurabiye Tarifi Hazırlanışı 2 yumurta 250 gram margarin 250 gram pudra şekeri 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Karıştırma kabına, oda ısısındaki marğarini alalım, üzerine yumurtaları kıralım Pudra şekerini ilave edelim, un ve kabartma tozunu harmanlayıp karıştırma kabına alalım kıvama gelene kadar yoğuralım Hazırladığımız hamuru 3 eşit parçaya ayıralım Ayırdığımız hamurlara istediğimiz renkte gıda boyası serpelim (çay kaşığı ucu ile) ayrı ayrı yoğuralım İstediğimiz şekillerdeki kalıplarla keselim ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim 170 derecede çok kurutmadan pişirelim
|
|
Renkli Kurabiye Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli Kurabiye Tarifi100 gr margarin 1 adet yumurta 1 çay bardağı mısır nişastası 1 paket vanilya 1 5 su bardağı un1 5 çay bardağı pudra şekeri1 damla gıda boyası (sarı) Margarini yoğurma kabına alın Şeker, yumurta, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırın Unu azar azar ekleyip yoğurun Gerekirse un ilave edin Hamuru parçalara ayırıp gıda boyaları ile renklendirin Unlanmış tezgahta merdane ile açıp, dilediğiniz kalıp ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin Ardından170 dereceye ayarlanmış fırında 12-15 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis yapın
|
|
Renkli Kurabiye Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli Kurabiye Tarifi150 gr Teremyağ 2 su bardağı un 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı kakao 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Oda sıcaklığında yumuşamış olan Teremyağ ile unu elinizle karıştırın Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve yumurtayı ekleyin Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin ve ikiye bölün Bir tanesine kakaoyu ekleyip tekrar yoğurun Her iki hamuru ayrı ayrı un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp üst üste yerleştirin Rulo şeklinde sarıp bıçakla dilimleyin Tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
|
|
|
|