![]() |
Dondurma Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurma Pastası TarifiDondurma Pastası Tarifi Malzemeler 2 poşet toz kremşanti (150 gr) 2 su bardağı soğuk süt 5-6 adet orta boy beze (pastanelerde hazır olarak satılır) Krokan 3-4 dilim konserve ananas (2 adet orta boy kivi, şeftali ya da kiraz da kullanabilirsiniz) 1 su bardağı ince çekilmiş fındık (veya badem içi) Süslemek için; Acıbadem kurabiyesi (bütün halindeki bezeler den de kullanabilirsiniz) Yapılışı Geniş bir kasenin içine kremşantiyi koyup, soğuk sütü ekleyin, mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya dek çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dondurma Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dondurma Pastası Tarifi250 gr tereyağı 250 gr pudra şekeri 1 kutu krem şanti 2 su bardağı süt 2 su bardağı süt 2 yumurta 1 paket vanilya 1 paket bebe bisküvisi Biraz Damla çikolata Tereyağı önce beş dakika mikserle çırpılır, ardından pudra şekeri ilave edilir ve çırpmaya devam edilir, köpürene dek çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|