Şantili Ve Vişne Aromalı Pasta |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şantili Ve Vişne Aromalı PastaŞantili ve vişne aromalı pasta Pasta tabanı hamuru için (pandispanya) 225 gr un 225 gr tozşeker 6 adet yumurta 1 paket vanilya Tuz Tereyağı Un Şanti için 300 gr çırpılmış krem şanti Tart için 500 gr çırpılmış krema 18 adet hazır şu topları Pudraşekeri Vişne likörü Nasıl yapıyoruz? Pasta tabanı hamuru için 6 adet yumurta, 225 gr Şantili ve vişne aromalı pasta Nelere ihtiyacımız var? Pasta tabanı hamuru için (pandispanya) 225 gr un 225 gr tozşeker 6 adet yumurta 1 paket vanilya Tuz Tereyağı Un Şanti için 300 gr çırpılmış krem şanti Tart için 500 gr çırpılmış krema 18 adet hazır şu topları Pudraşekeri Vişne likörü Nasıl yapıyoruz? Pasta tabanı hamuru için 6 adet yumurta, 225 gr tozşeker ve bir tutam tuzu el blender’i yardımıyla 30 dk çırpın Daha sonra vanilya ile unu elekten geçirerek blender yardımıyla çektiğiniz karışıma ekleyin Silikon spatula ya da kaşık yardımı ile karışımı alttan üste doğru karıştırın Bu şekilde tüm malzemelerin karışmasını sağlayın Altı çıkan, 25 cm ve 15 cm çapındaki 2 adet kek kalıbına tereyağı sürüp unladıktan sonra karışımı kalıplara paylaştırın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirin Büyük olanı 3 adet pasta tabanı, küçük olanı 2 adet pasta tabanı olacak şekilde enlemesine kesin Pasta tabanlarını 2 çorba kaşığı vişne likörü ve aynı ölçüde su karışımı ile ıslatın Her bir pasta tabanına hazırladığınız çırpılmış krem şantiyi spatula yardımıyla sürün Pasta tabanlarını üst üste yerleştirip üzerini hazır aldığınız şu topları ile (sade profiterol topları) süsleyin Çırpılmış kremayı 1 çorba kaşığı pudraşekeri ile tatlandırdıktan sonra turtanın üstünü şu topları ve krema ile süsleyin Kalan krema ve şu topları ile turtanın etrafını süsleyin Turtayı hemen servis yapmayacaksanız buzdolabında en fazla 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın Şantili ve vişne aromalı pastayı buzdolabından çıkartıp servis yapın |
|