![]() |
Avcı Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Avcı BöreğiAvcı Böreği Avcı Böreği Malzemeler, Krep hamuru için, 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 1 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Harcı için, 100 gram kıyma 1 adet orta boy kuru soğan Yarım yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz Damak tadınıza göre tuz, karabiber Dışı için, 1 adet yumurta 1 kâse galeta unu Hazırlanışı, Böreğin harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Tavaya yarım yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın ![]() Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun ![]() Kıymayı tavaya ekleyip suyunu çekene kadar pişirin ![]() Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin ![]() Maydanoz, ceviz içi ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin ![]() Harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin ![]() Krep hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın ![]() Yapışmaz tavaya bir miktar sıvıyağ döküp kızdırın ![]() Krep harcından bir kepçe alıp tavaya dökün ![]() İki tarafını da kızartın ![]() Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Kreplerin soğuması için kenarda bekletin ![]() Soğuyan kreplerin içine kıymalı harcı koyup yayın ![]() Rulo biçiminde sarın ![]() Yumurtayı çırpın ![]() Galeta ununu düz bir tabağa alın ![]() Krepleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın ![]() Tüm krepler bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|