![]() |
06 Ankara |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 06 AnkaraŞelale Keçiören ![]() Ankara Atakule ![]() ![]() Ankara Çubuk ![]() Ankara Kalecik ![]() Ankara Merkez ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
06 Ankara |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 06 AnkaraKocatepe Cami ![]() Anıtkabir ![]() Kuğulu Park ![]() Gölbaşı ![]() Sincan Harikalar Diyarı ![]() ![]() Göksu Parkı ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
06 Ankara |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 06 AnkaraŞimdilik aklıma bu kadar geldi, dahasını eklerim geldikçe |
![]() |
![]() |
![]() |
06 Ankara |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 06 AnkaraAnkara, ülkemizin başkenti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazın bir hafta sonu, Ankara'da okuyan kuzenimin yanına giderek hem onu hem de Ankara'yı görmek için düştük yollara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra anıtla aynı bahçe içindeki Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ne gittik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ankara Ulus Meydanı'nda bulunan, Ankara taşından yapılmış olan aşağıdaki fotoğraftaki bina, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasından sonra meclis olarak kullanılan ilk bina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anıtkabir ziyareti sonrasında ülkemizin en önemli müzelerinden olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne gittik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birinci günün sonunda saatlerce gezmekten perişan olmuş ama mutlu bir şekilde Kızılay'a giderek biraz da orada dolaştık, oradaki kafelerde oturduk ve ertesi gün Ankara turuna devam ettik ![]() ![]() ![]() ![]() Ankara deyince bir de meşhur Kuğulu Park vardır ![]() ![]() ![]() ![]() "Sana şiirler biriktiriyordum fen bilgisi defterimde, ama sen yoktun Ben senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum, suni teneffüs saatlerinde Okul servisi seni hep zamansız, amansızca bir lojman griliğine götürüyordu Ben senin benimle Tunalı Hilmi Caddesi'ne gelebilme ihtimalini seviyordum ![]() Ben senin beni sevebilme ihtimalini seviyordum ![]() ![]() Aslında ben bu şiirde geçen her yeri görmek istiyorum ![]() "Ben seninle, Ağrı dağına mistik ve demli bir çay kıvamında bakan Doğubeyazıt'ın herhangi bir toprak damında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ankara'yı sevdim iki günde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazı ve fotoğraflar: Derya Çölaşan |
![]() |
![]() |
|