Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arasındaki, farklar, hikaye, nelerdir, roman

Hikaye Ve Roman Arasındaki Farklar Nelerdir?

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hikaye Ve Roman Arasındaki Farklar Nelerdir?

Hikâyeler kısa kısa yazılan metinlerdir Romanlar daha uzunca yazılan edebiyat türüdür

Hikâyeler bir gün gibi kısa bir sürede tamamlanabilir Ancak romanların yazılması ve tamamlanması aylar, seneler sürebilir

Hikâyelerde tek bir olay vardır ve o olay konu edinilir Romanlarda birçok olay iç içe anlatılır ya da peş peşe olaylar dizisi şeklinde yer alır

Hikâyelerde yer ve zaman çok kısıtlıdır Genelde tek bir yerde geçen olay ve olayın geçtiği zaman diliminde olanlar anlatılır Romanda ise çok geniş bir zaman dilimine yayılmış, çeşitli yerlerdeki, birçok olaya yer verilir

Hikâyede karakterlerde sınırlıdır, birkaç karakteri geçmez bu sınır Ancak romana yüzlerce karakter sığdırılabilir

Hikâyede yer ve karakter tasvirlerinde çok fazla ayrıntıya girilmez ve yüzeysel bilgi verilir Bunun aksine romanlarda karakter ve mekân tasvirleri büyük önem taşır ve ayrıntılı şekilde anlatılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com