Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
astropika, dönencealtı

Astropika (Dönencealtı) Nedir?

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Astropika veya dönencealtı (dönencekuşak ötesi), tropikal bölgelerin hemen üzeri ve hemen altındaki bölgeleri tanımlamak için kullanılan terim Sıfat olarak, astropikal şeklinde kullanılır Tropikal bölgelerin bittiği noktadan itibaren astropikal bölgeler başlar Genellikle 20 °- 36 ° kuzey ve 20 °- 36 ° güney enlemleri arası astropika kabul edilir Ortalama sıcaklık 20°C derece ve üzerinde yağış ortalaması ise 1000'mm ile 1500'mm arasında değişir Avrupa'da yanlızca Türkiye'nin güneyindeki Mersin ve kıyı ilçeleri astropikal bölgelere dahildir

Tropikal bölgeler 235 ° kuzey ve 235 ° güney enlemleri yani Oğlak Dönencesi ve Yengeç Dönencesi arasındadır

Pembe kuşak tropikal bölgeleri gösterir

İklim ve bitki örtüsü

Astropikal bölgelerde kışlar ılık ve yağışlı geçer Kar yağışı çok nadiren görülür veya hiç görülmez Palmiye ağaçları , muz ve turunçgiller bol miktarda yetişir , ayrıca neredeyse tüm tropik bitkiler bu iklimin hüküm sürdüğü yerlerde yetişebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com