![]() |
Hazret-i Cuveyriye Bint-i Haris (r.a) |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Hazret-i Cuveyriye Bint-i Haris (r.a)Hazret-i Cuveyriye bint-i Haris (r
![]() Müminlerin annesi ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk evliliği Mustalak kabilesinden amca oğlu Mesafi İbni Safvan ile evlenmiş ve dul kalmıştı ![]() Zatı Saadetleriyle Evliliği Hicret'in altıncı yılında Mustakiloğulları Medene'ye saldırı için hazırlık yapmaya başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah cevap olarak buyurdular ki: - Ondan daha hayırlı bir teklifim var ![]() - Teklifiniz nedir ya Resulullah? - Hem o parayı verip seni azat edeceğim ![]() ![]() - Memnuniyetle kabul ederim ![]() - Ben de kabul ettim ![]() Bu haber hemen yayıldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zatı Saadetleri Cuveyriye'yi babasına teslim edip ![]() ![]() Hz ![]() ![]() "Ben Cuveyriye kadar ![]() Ahlak ve Adetleri Gayet metin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün rsulullah onu sabah namazını kıldıktan sonra dua ve zikirle uzun zaman meşgul olurken görmüş ve kendisine şöyle buyurmuştu ![]() "Ben senden sonra üç kere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Cuma günü Zatı Saadetleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Yarın sen oruç tutacakmısın? - Hayır ![]() - Dün oruçlumuydun ![]() - Hayır - Öyle ise iftar et ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Vefatı Hz ![]() ![]() ![]() ![]() KAYNAK: 1) Kadın Sahabiler ![]() ![]() ![]() 2) Şamil İslam Ansiklopedisi
|