Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Matematik / Geometri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yarda

Yarda Nedir ?

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yarda Nedir ?

Yarda; İngiliz birimleri, Emperyal birimler ve Birleşik Devletler geleneksel birimleri sistemleri içinde yer alan bir uzunluk ölçüsü birimidir Uzunluk değeri sistemdem sisteme değişebilir 1 yarda 3 ayak ya da 36 inçtir Genelde mesafeleri ifade etmek için kullanılır Alan hesaplarında yarda kare, hacim hesaplamalarında ise yarda küp adını alır Bugün en büyük sıklıkta kullanılan yarda, uzunluk değeri 0,9144 m'ye eşit olan "uluslararası yarda"dır ABD, İngiltere ve İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinde kullanılır

Diğer Uzunluk Birimleriyle Eşitlikleri

1 uluslararası yarda;

05 kulaca (1 kulaç 2 yardadır),

3 ayağa (1 ayak yardanın üçte biridir)

36 inçe

09144 metreye (1 metre yaklaşık 10936 uluslararası yardadır) eşittir

Eskiden yarda ikici bir yöntemle ikiye, dörde, sekize ve on altı parçaya bölünürdü Bu parçalar da sırasıyla yarım-yarda, karış, parmak ve tırnak adlarıyla anılırdı

Tarihsel Köken

İngiltere Kralı I Henry'nin (1068-1135) burnundan el başparmağına kadar olan bölümü yarda olarak tanımlandığı rivayet edilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com