![]() |
Biralı Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biralı EkmekMalzemeler 250 ml ![]() 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı karbonat 10 gram yaş maya 1 su bardağı iri çavdar (az dövülmüş) 200 gram un 300 gram çavdar unu 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanısı 1 su bardağı iri öğütülmüş çavdarı 2 su bardağı ılık suda yumuşayıncaya kadar kaynatın içinde 5 dakika bekletip süzün ![]() * Maya, şeker, karbonat ve birayı karıştırın ![]() * Unlar, iri çavdar, (çavdarın birazını üstüne koymak için ayırın) tuz ve maya karışımını karıştırıp, pürüzsüz çok katı olmayan bir hamur yapın ![]() ![]() * Hamuru, unlu tezgahta tekrar yoğurun, 10 parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Derin bir kapta sıcak suyu fırınının alt katına koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Biralı Ekmek |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biralı Ekmekekmek ve bira ikisini yanyana düşünemiyrm :icon7: nimetle oyun olmaz |
![]() |
![]() |
![]() |
Biralı Ekmek |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biralı EkmekNimete bahane bulunmaz ama bu ekmek nasIl yenir ki? ![]() ve bu ekmek fIrInIn icine sIgmaz eminim yok yok icinde hepside kabartacak cinsten bira,maya,karbonat üclüye bakIn ![]() ![]() ![]() şehrazat arkada$Im sözüm sana degil degi$ik gelmi$ olmalIki payla$mI$sIn ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|