Kuru Yufka Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru Yufka Böreği TarifiMalzemeler:Kuru Yufka ( Ordu Yöresinde Yapılan)9 adet,Sıvıyağ (1 çaybardağ)ı,peynir (300 gr) Maydanoz ½ demet Yapılışı : Kuru Yufkalar hafif tuzlu suda ıslatılır Teflon Tavaya sıvıyağ konur, üstüne 3 kat yufka döşenir Üçüncü katın ortasına peynir ve maydanoz karışımından yapılan harç konulur Kısık ateşte alt üst edilerek kızartılır Sıcak olarak servis yapılır Not : Kuru Yufka Böreği yörede genellikle peynir ve çökelekle yapılır Ancak, istenirse kıymalı, patatesli, ıspanaklı vs iç konularak ta yapılabilir |
|