Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
francala, minik

Minik Francala

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Minik Francala



MİNİK FRANCALA



3 su bun
1 pkuru maya
1 çorba ktoz şeker
1 tatlı ktuz
aldığı kadar su
çedene
keten tohumu
anason
üzeri için:
yulaf ezmesi

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın üzerine tuz ve şekeri ilave edin
ortasını havuz şeklinde açınmaya koyun ve ılık su ile karıştırıniçine
çedene, keten tohumu ve anason koyarak hamuru yoğurun hamuru
bezelere ayırın ortası tombul kenarları ince olacak şekilde şekil verin
daha sonra hamuru önce suya sonra yulaf ezmesine batırarak
yağlanmış tepsiye alın tepsi mayası gelene kadar bekletin200 derecelik
fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.