Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızarmış, mantı, tarifi

Kızarmış Mantı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızarmış Mantı Tarifi



Kızarmış Mantı Tarifi

Yarım kg un

1 adet yumurta

250 gr kıyma

1 adet kuru soğan

Tuz, karabiber

Kızartma yağı

Sos için:

Kırmızıbiber, nane ve tereyağı

Yumurta ve unu karıştırın, azar azar ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamına hamuru getirin ve bir kenara üzerini örtüp dinlenmeye bırakın Soğanı çok ince kıyın, kıyma, tuz ve karabiberi ekleyerek yoğurun Hamuru yaklaşık 3 parçaya ayırın Parçaları açın ve bir bıçakla 1,5cm x 1,5cm olacak şekilde karelere ayırın Karelerin içine kıymalardan bir çay kaşığı yardımı ile koyun ve bohça olacak şekilde kapatın Mantıları kızgın yağda kızartın Kızarmış mantıları peçete yayılmış bir tabakta yağları süzülmesi için alın Tereyağında kırmızıbiber ve naneyi az yakın Mantıları servis sırasında yoğurt ve üzerine bu sosu gezdirerek servis edin İsteyen tabağın altına yoğurt koyup üzerine kızarmış mantıları yerleştirip de yiyebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.