Milföy Mantısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföy Mantısı Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır TarifiMilföy Mantısı Tarifi Malzemeler: ? 1 paket milföy hamuru ? 250 gr Kıyma ? 1 orta boy soğan ? Tuz ? Karabiber Üzeri için: ? Sarımsaklı yoğurt ve pulbiber Yapılışı: Soğan çok çok küçük doğranarak kavrulur Ardından içine kıyma katılıp onunla da kavrulmaya devam edilir Tuzu ve karabiberi eklenip ocaktan alınır Her bir milföy karesi 4 parçaya ayrılır İçlerine kıymalı malzemeden konup sıkıca kapatılır Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, pulbiber serpilir NOT:* Pişmeye başlayınca milföyler yayılıp açılabilir Bu bakımdan arada tekrar fırından çıkarıp sıkıca kapatmak gerekebilir Ya da hiç böyle bir zahmete girilmeden kapanan tarafları alt kısma getirilerek de pişirilebilir Mantı hamurunu açmak gerçekten zor iş hazır alalım deseniz onlardan da bir kıyma tadı alamıyorsunuz milföy hamuruyla hazırlanan bu mantı, kolay yapılıyor ve gerçek mantı tadını olmada da gerçek kıyma tadını alabiliyorsunuz İstenirse üzerine az sıvıyağda pulbiber yakılabilir Dip Not: Milföy mantısı, canınız mantı çektiği fakat hamur açacak zamanınız olmadığında ve içine soya kıyması doldurulmuş hazır mantıları tüketmek istemediğinizde imdadınıza yetişecek bir tarif |
|