İspanaklı Çamur Çörek |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Çamur ÇörekIspanaklı Çamur Çörek 1 paket instant maya 1 adet yumurta Yarım su bardağı su 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 demet ıspanak 1 adet kuru soğan 1 çay bardağı sıvıyağ Alabildiği kadar un Maya, su karıştırılır Üzerine süt, yumurta tuz ve yumuşak kıvam alana kadar un eklenir yoğrulur Hamur 1 saat dinlenmeye bırakılır Bu arada ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir Üzerine çok ince doğranmış ıspanak ve az tuz atılır Hızlı ateşte solana dek kavrulur Soğumaya bırakılır Dinlenen hamura ıspanaklı karışım katılır ve kıvam alana kadar un eklenerek orta sertlikte hamur yapılır Hamur yarım saat daha dinlendirilir Sonra yarım limon kadar parçalar alınır ve yuvarlanır Yağlanmış tepsiye aralıklı sıralanır Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir |
|