Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, isveç, tarifi, zencefilli

Zencefilli Bisküvi Tarifi ( İsveç )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Bisküvi Tarifi ( İsveç )



Zencefilli Bisküvi Tarifi ( İsveç )

1 kg un
150 gr tereyağı 1/2 kg toz şeker
2 çay fincanı koyu şurup
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
koyu şurup için: (kendiniz hazırlarsanız)
1/2 kg toz şeker
şekeri ıslatacak kadar su
süs için:
1 çay fincanı pudra şekeri
su (şekeri ıslatacak kadar)

Koyu şurup elde etmek için, 1/2 kg toz şekeri, şekeri ıslatacak kadar su ile hafif ateşte, koyulaşıncaya kadar kaynatın Şurubunuz kıvamlı olunca ateşten çekin ve soğumaya bırakın Dilerseniz hazır şurup da kullanabilirsiniz Tereyağını dışarıda bırakarak yumuşatın Karanfilleri dövün
Derin bir kaba yumuşamış tereyağını koyun, üzerine dövülmüş karanfilleri, tarçını, zencefili atın, bir tahta kaşıkla çalışarak karıştırın, üzerine toz şekeri ilave edin ve tekrar karıştırın Tereyağı ve baharatlar, şekerle iyice karışıncaya kadar tahta kaşıkla çalışın Kabartma tozunu karışımınıza atın, iki çay fincanı koyu şurubu ilave edin Pütürlü ve kahverengi bir karışım elde edinceye kadar karıştırın Üzerine 900 gr unu ilave edin ve yumuşak ve yapışkan bir hamur oluncaya kadar yoğurun 24 saat kadar dinlenmeye bırakın Ertesi gün, hamurunuz yeteri kadar dinlenince, kalan undan bir parça alarak mutfak tezgahına serpin Hamurdan kocaman parçalar kopartarak çok ince 2-3 mm kadar açın ve arzu ettiğiniz biçimde kalıplarla kesin Bisküvi kalıplarınız yoksa, su bardağı veya çay bardağının ağzını kalıp gibi kullanabilirsiniz Su bardağıyla önce dışını kesip, daha sonra içini çay bardağı ile keserek halkalar elde edebilirsiniz Fırın tepsisini tereyağı ile çok az yağlayın, zencefilli kurabiyelerinizi dizin ve kızgın fırında, takip ederek 7-8 dakika kadar pişirin Bisküviler kuru bir görünüm kazanınca fırından çıkarın Pişmesini bir bisküviyi tadarak kontrol edebilirsiniz Bu şekilde hamurun kalan miktarını da yapın Dilerseniz hamurun hepsini kullanmayıp, hamuru buzdolabında 2-3 gün kadar saklayabilirsiniz Bisküvilerinizi süslemek isterseniz, bir çay fincanı pudra şekerini, bir parça soğuk suyla koyu bir krem haline gelinceye kadar karıştırın Beyaz bir kağıdı külah haline getirerek karışımınızı içine doldurun, külahın üst kısmını kapatıp elinizle sıkarak, ince tarafından soğumuş bisküvilerinizin üzerine glasajı akıtarak şekiller yapın Süslemeniz kuruyunca bisküvilerinizi çay ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.