![]() |
Domates Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domates Böreği TarifiDomates Böreği Tarifi 1 tatlı kaşığı tereyağ 360 gr (3 su bardağı) tart hamuru 500 gr sert domates (ince doğranmış) 1 orta boy soğan (halka halka doğranıp halkaları ayrılmış) 125 gr mantar (temizlenip doğranmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı toz hardal 125 gr (1 su bardağı) gravyer peyniri (rendelenmiş) 1 yumurta (hafif çırpılmış) Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Hafifçe unlanmış bir hamur tahtası üstünde tart hamurunun yarısını 25 cm çapında bir daire halinde açınız ![]() ![]() ![]() Domateslerin, soğanın ve mantarın yarısını tepsinin ortasına yerleştirip kenar kısmını boş bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırına koyup 20 - 25 dakika, böreğin üstü kızarana kadar pişiriniz ![]() |
![]() |
![]() |
|