Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izmirseferihisar, mantı, nohutlu, tarifi

Nohutlu Mantı Tarifi (İzmir-Seferihisar)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Mantı Tarifi (İzmir-Seferihisar)



1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Yeteri kadar un

İçi için:

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 çay kaşığı tuz

Kızartma yağı

Üzeri için:

Sarımsaklı Yoğurt

Yağ

Pul biber

Hamur malzemesi yoğrulur, yarım saat dinlendirilir Sonra iki parçaya bölünür Her parça olabildiğince ince açılır Kibrit kutusu kadar kare parçalara kesilir Nohut ezilir, biraz tuzla karıştırılır Yeteri kadar hamur parçasının kenarına konur ve rulo yapılır, kenarlarına bastırılır Yağda pembe renkte kızartılır Sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 dakika tutulur ve servis tabağına çıkarılır Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda yakılmış pul biber gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.