![]() |
Hingal Mantı Yapılışı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hingal Mantı Yapılışı TarifiHingal Mantı Yapılışı MALZEMELER ![]() 750 gr un 1,5 tatlı kaşığı tuz Ilık su ![]() 1 baş kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı pul biber 1 ![]() ![]() 3 yemek kaşığı tereyağı 3 tatlı kaşığı pl biber yoğurt YAPILIŞI Unu ve tuzu karıştırın ![]() ![]() ![]() •Soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün ![]() •1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın ![]() ![]() •Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın ![]() ![]() •Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun ![]() •Dairelerin orijinal kapatma şekli saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz ![]() ![]() •Halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin ![]() •Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın ![]() •Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın ![]() •Her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın (tencerenin ağzını kapatmayın) ![]() •Pişen halujları kevgirle sudan alın ![]() •Sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın ![]() •Servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|